Uusi vuosi, uudet kujeet?

Joulunpyhät on vietetty, uusi vuosi jo kolkuttaa ovella, kinkut ja lanttulaatikot alkavat tulla jo korvista ulos, mutta syödään nyt kun kerrankin saa! Välipäivinä osa käy hetken aikaa taas tutustumassa työarkeen, osa on onnistunut kikkailla vapaansa pitkäksi lomaksi joulun ja uuden vuoden välille. Nautitaan lomasta, syödään ja juodaan kunnolla, kaivellaan Netflixistä uudet sarjat ja vedetään niitä vihreitä kuulia, kun nyt on kerran joulu!

Ensi vuonna sitten otetaan ryhtiliike ja aletaan kuntoilla. Kuntosalikortti pitää ostaa ja uusi sykemittari jossa piisaa ominaisuuksia tutkittavaksi, juoksemaan alan varmasti ja hiihtämään, sitten kun on tarpeeksi lunta! Ruokavalio pistetään kerralla kuntoon ja sen kertoo rahkapurkkien virta markettien kassoilla tammikuun alussa.

Ensimmäiset viikot menevät vielä uutuuden viehätyksen vallassa. Vähän alkaa lihaksiin sattua ja jalat on juoksemisesta kipeät. Mutta vedetään täysillä, kun on kerran treenaamaan alettu. Alle tunnin lenkki ei ole mitään ja jos en ole treenin jälkeen puolikuollut, niin harjoituksesta ei ollut hyötyä! Vähän väsyttää, mutta levätään sitten haudassa! Jossain vaiheessa aamuinen kaktus kurkussa ilmoittaa, että kroppa on sitä mieltä, että kannattaisi levätä.

Ja kun levätään, niin sieltä sohvalta löytyi se vanha tuttu mukava piilopaikka ja Netflixistä ne hyvät uudet sarjat. Menen sitten lenkille, kun tämä lentsu tästä asettuu. Tai ainakin sitten, kun työkiireet helpottaa. Jos ei sada.. tai ole muuta mukavampaa odotettavissa.

Sääntöjä

Kuulostiko tutulta? Monesti olemme itse keksineet itsellemme sääntöjä, joiden mukaan meidän on mielestämme elettävä. Joulu = ”syödään nyt kun kerrankin saa!” Vaikka aika harvalla meistä on vaikeuksia tavallisessa arjessa saada päivittäisiä kaloreita hankittua. Mutta olemme luoneet ehkä itsellemme säännön, että nyt syödään niin että napa ratisee, vaikka vähempikin piisaisi ja elämäkin olisi helpompaa

”Sit kun”-elämän eläminen joulunpyhinä antaa meille vielä muutaman päivän aikaa ottaa rennosti, kun uusi vuosi ja uusi elämä alkaa. Miksi odottaa uuteen vuoteen, kun voisi miettiä, mikä olisi pieni teko jo tänään kohti sitä uutta elämää?

Treeneissä aina vain täysillä vetäminen voi kertoa siitä, että suunta ja päämäärä jota varten harrastamme liikuntaa on hieman hämärän peitossa. Miksi haluamme harrastaa liikuntaa? Ehkä painon pudotuksen, jaksamisen, hyvinvoinnin tai pään tuuletuksen takia. Välillä voisi pysähtyä miettimään ja kysyä itseltään, että ”miksi teen tätä?” ja ” viekö tämä tekeminen minua kohti hyvinvointia?” Jos perusarki, perheen ja työn yhdistelmä, on jo rasittava, viekö täysillä vetäminen treeneissä minua kohti vai poispäin hyvinvoinnista?

Arvojen mukaista elämää

Ja jos uuden elämän eläminen ei ole arvojemme, meille tärkeiden asioiden mukaista, niin on kovin helppo unohtua sinne sohvalle rankan työpäivän jälkeen ja sitä sopivaa hetkeä jatkaa uuden elämän elämistä voikin odottaa taas seuraavaan vuoden vaihteeseen

Siispä uuden elämän tavoittelija; mieti itsellesi tavoite, määriteltävissä ja mitattavissa oleva. Kysy itseltäsi ”Miksi?” Tarvittaessa kysy uudestaan miksi ja jos perimmäinen vastaus on sinulle tärkeiden asioiden mukainen, niin anna palaa ja aloita pienistä asioista jo tänään!

Seuraa, tykkää, jaa...:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *